top of page

Fra arkivet: TIPS TIL Å DEALE MED ENSOMHET

Føler du deg ensom? Noen tips til hvordan du kan "get out there":

▲ Husk at det er okei. Det er okei å kjenne ensomhet fra tid til annen. Veldig mange, faktisk de fleste, opplever dette fra tid til annen. Det er ikke noe galt med deg.

▲ Du er fantastisk, verdifull, og helt unik! Du fortjener gode vennskap. Tror du ikke på dette? Sannheten er at du vet dette inne i deg allerede. Finn måter å lytte mer til denne delen av deg. Det er sant.

▲ Les dette innlegget

▲Bli bevisst hva du selv stiller med i vennskap; hvilke kvaliteter og egenskaper bidrar med? Hvordan er du som venn? Er det noe du ønsker å bli bedre på? Vær ærlig med deg selv. Og skriv det ned. Finn så frem til de gode sidene dine. Og skriv ned disse.

▲ Bli bevisst utstrålingen og energien du sender ut. Har du en tendens til å bli desperat, needy eller klengete? Dettes støter folk bort som myggspray på mygg. Trygghet er tiltrekkende. Stol på deg selv og vit at du bra nok!

▲ Se etter alle de positive aspektene til enhver tid. Ha har du å være takknemlig for akkurat nå? Hva er det som funker bra i livet ditt? Legg vekt på dette. Denne oppmerksomheten vil skape mer av det som du har å være takknemlig for.

▲ Skriv en liste over egenskaper og kvaliteter ved vennskapene du ønsker deg. Du vil tiltrekke deg det. Men først: Dersom du ønsker deg venner som lytter til deg, husk at du bør bidra med å være en god lytter selv! Reflekter over om du gir det samme som det du ønsker deg. Vær selv det du ønsker deg i vennskap. Vil du le og ha det gøy? Vær en som ler og har det gøy!

▲ Blir du stadig avvist av de du kontakter? Kanskje det er på tide å revurdere å treffe nye mennesker. Kanskje er du ikke lenger helt på bølgelengde med disse menneskene. Vi er alltid i forandring og i blant er en klar for å treffe nye folk og nye miljøer. Dropp vennskap som ikke er gode for deg. Det finnes noe bedre der ute for deg.

▲ Lær deg å elske kvalitetstid med deg selv (les: "Lørdagsdate for én")! Dersom du du trives i eget selskap og er din egen bestevenn er jeg sikker på at det er mange andre der ute som vil gjøre det samme. ❤︎

▲ Snakk varmt om deg selv, og andre!

▲ Se etter gode kvaliteter hos deg selv og andre, og fokuser på dette

▲ Vær modig, si hei til nye folk, ta initiativ! Nye venner kommer ikke seilende inn stuevinduet, de må vite at du er der. Det verste som kan skje er at du blir avvist, og du dør ikke av det. Men igjen: se opp for om du kjenner deg desperat.. Gå vekk fra dette og finn frem den trygge delen av deg som VET at du er bra nok.

▲ Dersom ensomheten er vanskelig å leve med: oppsøk hjelp.

Nyttige lenker!:

- Podcast: Lovelife (ELSKER Lovelife!): "Experiencing loneliness"

- Video: Gabby Bernstein: "Recognize the other person is you"

- Artikkel: The Daily Love: "Dating your loneliness"

Lykke til!


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page